Op woensdag 24 juli 2024 zal voor de 39e keer de Vakantiejaarmarkt worden gehouden. Dit van 10.00 uur tot 18.00 uur in het centrum van Mill.

Toegang en parkeren is gratis. Naast zo’n 300 marktkramen en verkoopwagens is er volop entertainment, muziek en zijn er gezellige terrasjes.

Zoals elk jaar hebben we ook voor deze editie van de Vakantiejaarmarkt een prijsvraag. Hiermee maakt u kans op veel geld, want onder alle juiste inzendingen verloten we 3 staatsloten.

Prijsvraag

In het centrum van Mill wordt op dit moment een nieuw appartementenblok gerealiseerd. Dit aan de hoek Oranjeboomstraat, Kerkstraat en Stationsstraat. Medio 2025 is de oplevering van deze appartementen. Maar hoe heet dit appartementenblok?

  1. Villa Domus
  2. Villa Myllesweerd
  3. Villa Oranje
  4. Villa Station Mill
  5. Villa Kerkzicht

Onder alle juiste inzendingen verloten we 3 staatsloten voor de trekking van augustus 2024. Mail uw antwoord uiterlijk woensdag 24 juli inclusief uw adresgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hulp

Stichting Activiteiten Mill kan voor de Vakantiejaarmarkt nog hulp gebruiken. Men is nog op zoek naar personen die als duo bij een van de ingangen in het centrum van Mill willen staan om bezoekers te informeren en naar parkeerruimtes te verwijzen. Dit van 11.00 uur tot 15.00 uur of van 15.00 uur tot 19.00 uur. Per persoon ontvangt men hiervoor een vergoeding van 30,- euro. Dit bedrag kan men doneren aan de eigen favoriete sport, hobby of buurt vereniging, club of een door hen zelf gekozen goede doel. Tevens is er voor elke medewerker een lunchpakketje.

Tijd en zin? Bel/app met Corné Kremers op 06 10 838 612 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deelnemen

Wilt u als standhouder deelnemen aan deze Vakantiejaarmarkt? Laat het dan tijdig weten. Verkopers van buiten de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert kunnen contact opnemen met:

Organisatiebureau Koolen en Koolen
Telefoon: 013 580 15 14
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.koolenenkoolen.nl

Belangstellende deelnemers die woonachtig of gevestigd zijn in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord kunnen contact opnemen met:

Stichting Activiteiten Mill
Telefoon: 0485 32 56 34
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontstaan

Sinds 1984 wordt er jaarlijks in het centrum van Mill een Vakantiejaarmarkt georganiseerd. Deze jaarmarkt is een initiatief van de Weekmarkt die tot op de dag van vandaag iedere woensdagochtend in Mill te vinden is. Zij besloten destijds om een keer per jaar de Weekmarkt extra groot en feestelijk te maken. Dat compleet met muziek, terrasjes, vermaak voor kinderen en uiteraard standwerkers en veel leuke aanbiedingen. Dat idee bleek een schot in de roos en is uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met jaarlijks 15.000 tot 20.000 bezoekers.

Organisatie

Tot en met 2003 werd de Vakantiejaarmarkt georganiseerd door de Stichting Vakantiejaarmarkt Mill en viel deze onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Toen de Stichting Vakantiejaarmarkt besloot te stoppen, werd de jaarmarkt door de gemeente Mill niet langer gezien als onderdeel van de Weekmarkt maar als evenement. Hierdoor was deze door iedereen te organiseren en gebeurde dit 2 keer door een extern commercieel organisatiebureau.

In 2006 nam RKSV Juliana en Stichting Activiteiten Mill de organisatie van de Vakantiejaarmarkt in handen. Hierbij kregen zij assistentie van organisatiebureau Koolen en Koolen. Sinds 2023 is RKSV Juliana niet meer actief betrokken bij de organisatie van de Vakantiejaarmarkt. Stichting Activiteiten Mill doet de organisatie nu samen met Koolen en Koolen. Wel verlenen diverse vrijwilligers van Juliana nog hand- en spandiensten tijdens de Vakantiejaarmarkt.

De opbrengst van de Vakantiejaarmarkt gebruikt Stichting Activiteiten Mill voor het organiseren, steunen en initiëren van diverse activiteiten. Denk hierbij o.a. aan de Unox Nieuwjaarsduik, Dorpsquiz Zuuk ut mar uut, de Stoep- Schuur en Straatverkoop, sponsoring shirts aan 4Daagse lopers en activiteiten rond Koningsdag zoals bv 24uur voor KWF.

Wilt u zich ook als vrijwilliger inzetten tijdens de Vakantiejaarmarkt? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..